Tuesday, September 28, 2010

Vad är hemligheten HIPP?

Vad gör skillnaden mellan en mysig lugn och harmonisk måltid och en kamp där det ser ut som att maten ska få det stackars arma barnet att kräkas? Tydligen stavas det "HIPP"... eller "Ella's kitchen".
Mamma har i två omgångar stått i köket och småskurit/hackat/rivit grönsaker, potatis, pasta, kyckling, lax och gjort i hennes mening... goda, krämiga maträtter med bitar som kan tuggas med gommen. Sönder-kokta grönsaker... allt för att det ska smaka som burkmat :-P Men icke...
Idag gick hon så långt att hon hade sparat en HIPP burk och la min mat i den. Först var jag väldigt entusiastisk men efter ca. 5 skedar så fick jag nog. Jag tittade på mamma med mina stora vackra ögon medan jag hostade upp maten och gjorde grimaser som om jag skulle kräkas och kvävas. Mamma hur kan du??
Då öppnade hon en HIPP burk och det var super-smaskigt! Jag åt upp allt med stor aptit... vad är grejen?




Det måste ligga i såsen... men hur mycket hon än försöker så får hon inte till den. Sist kokade hon palsternacka och blandade med grädde, lite olja och mixade. Det blev krämigt och "gott" men tydligen inte tillräckligt? Hon måste försöka mer... jag vill inte ge upp och ge död mat i burkar.
Det är så lätt att fastna i färdigmat fällan... det är ju så bekvämt. Samma sak som att hänga framför TV:n och bli matad med intryck varje dag... totalt förslappande och beroendeframkallande! Inte för att jag får titta på TV ihvt men mamma gör ju det när jag lagt mig... det vet jag allt. Vad lever man för om man inte vill anstränga sig lite? Meningslöst!
Jaja... nu ska jag lägga mig så får mamma göra ett nytt försök med såsen :-)

1 comment:

  1. Hej, kul att du har börjat blogga:) Jag gör mina försök då och då på sandramelani.blogspot.com

    Vilken liten flörtis till grabb du har*hihi* jag känner dock igen det där med maten, Hipp är det enda som gäller för Nova också, väldigt intressant....*fundersam* Dock är jag inte lika duktig som du och kämpar med hemmagjord mat lika mycket:)

    ReplyDelete