Wednesday, January 26, 2011

Ny förskola...


Ja det här med att välja rätt och att få tag i rätt förskola är inte lätt... en riktig nagelbitare. Jag skulle börja på Mimer idag och mamma skulle börja jobba på tisdag då den föräldraaktiva delen skulle vara "klar"... men igår fick vi erbjudande om en annan förskola här i Solna, Tellus i Bergshamra. Vi fick komma och titta på morgonen. Allt var toppen som vi såg det... Våra prioriteringar har varit enkla...

1. Jag ska ha det bra/roligt i en säker miljö. Bra pedagoger som utstrålar värme och har ett leende på sina läppar för att de älskar att jobba med barn. Trevlig gård och ett inspirerande inre.
2. Maten ska vara bra och ingen socker/glutamat mat. Det ska helst vara ekologiskt och fullproppat näringsmässigt.
3. Det ska vara så nära hem det går och gärna på vägen till/från jobbet.

Jag måste säga att vi blev mycket glatt överraskade när vi kom dit. Vi fick ett avslappnat och trevligt mottagande. Lokalerna är helt nya, ljusa och fräsha... och det bästa var att barnen verkade ha jätte-kul i en inspirerande miljö. Dessutom så kunde man bara säga till så slipper man sylten till pannkakorna och sånt man inte vill ge sitt barn. Gården var ok stor med små hus och annat... dessutom så behöver man inte gå ut på någon väg för att komma till skogen eller Ulriksdalsparken och förskolan ligger i en återvändsgränd. Förskolan ligger på väg till babas jobb och mamma kan ta tunnelbanan till Bergshamra... det tar lite extra tid men det är det värt :-)

Så vi har valt att hoppa ur kön och chansen till att få gå på något av våra första hands val... men jag tror det är här är lika bra förutom några detaljer kanske... och på några sätt är det säkerligen bättre också. :-)
Nu är bara frågan om när vi får börja och hur det blir med mammas jobb... hon som har sagt att hon kommer tillbaka nästa vecka och nu blir det inte så. Jaja... allt ska inte vara lätt bara det blir bra i slutet.

1 comment:

  1. Va skönt att ni har hittat en förskola som känns bra, va roligt!!!

    ReplyDelete